AquaCalore

Duurzame energie is eeuwig

AquaCalore

Kempenweg 33

6125 AB Obbicht

 

Ons adres:

Telefoon: (31) 06 17 650 804

 

E-mail: info@aquacalore.nl

 

 

 

KvK nr.: 14109129

BTW nr.: NL1592.23.994.B01

Artikel Telegraaf over stookgedrag

 

Zoals in onderstaand artikel van de Telegraaf te lezen is, valt er met een goede thermostaatregeling veel geld te besparen. De slimme thermostaat die 's nachts en als er niemand in de woning is automatisch een aantal graden omlaag gaat, bespaart u op die manier al snel veel geld. Zoals u in de berekening in onderstaand artikel kunt zien, verdient de aanschaf van een slimme thermostaat zich dan ook binnen een jaar terug.

==========================================================================================================================
AMSTERDAM - Consumenten zullen bij de eindafrekening van de energienota dieper in de buidel moeten tasten door de winterse omstandigheden die ons land teisteren. Ook de recent verhoogde energiebelasting tikt flink aan.

Nu de koude feller is, wordt veel meer warmte aan koude muren en ramen verloren. Hierdoor zetten mensen de thermostaat snel een paar graadjes hoger.

De thermostaat één graad hoger zetten betekent volgens stichting Milieu Centraal echter liefst 7% extra gasverbruik.

„Van het jaarlijkse aardgasverbruik komt liefst 40 procent voor rekening van de wintermaanden. Stel dat een gemiddeld huishouden 10% meer gas gaat verbruiken op jaarbasis, dan kost dat met de huidige variabele gastarieven 56 euro aan levering en 36 euro aan belastingen extra,” berekent Hans de Kok van tarievenvergelijker Prizewize.nl.

Jaarrekening

Van belang voor consumenten om te beseffen is dat energiebedrijven elke maand een voorschot in rekening brengen, gebaseerd op iemands verbruik in het recente verleden. Na één kalenderjaar volgt de eindafrekening, waarbij soms geld terug wordt gegeven, maar soms ook moet worden bijbetaald. De Kok: „De energierekening gaat dus niet direct omhoog door het winterweer, u merkt het pas bij de eindafrekening.”

Maatregelen

Hans van Dijk van Milieu Centraal waarschuwt consumenten dan ook maatregelen te nemen: „Stook niet in ruimtes waar je niet bent. Gebruik een elektrische deken en niet de verwarming van je slaapkamer. Zet een uur voor je slapen gaat of de deur achter je dicht trekt, de verwarming uit. En breng radiatorfolie aan.”

Energiebedrijven maken er al jaren een punt van dat besparende maatregelen de rekening fors kunnen terugdringen, vooral bij zeer hoge en lage temperaturen. Mensen moeten er volgens deze ondernemingen zelf voor te zorgen dat bijvoorbeeld de HR-ketel en de isolatie van de woning op orde zijn. Met deze stappen kunnen huishoudens per jaar honderden euro’s op de gaskosten besparen.

==========================================================================================================================
~Bron: De Telegraaf: 07-01-2010